INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Várjon a tankolással: csökken szerdán az üzemanyagok ára!

Infostart / InfoRádió
Szerdától bruttó két forinttal csökkenti a Mol a benzin és három forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát - tudta meg a Portfolio.hu. Az árak csökkenését a forint erősödésének köszönhetjük.

Szerdától bruttó két forinttal csökkenti a Mol a benzin és három forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 377,5, a gázolajét pedig bruttó 412,2 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással szembesülnek majd a benzin (+2 Ft) és a gázolaj (+3 Ft) esetében szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 394-395 forintos, a gázolajat pedig 428-429 forintos literenkénti áron tankolhatják majd az autósok.

Bár a benzin és a gázolaj dollárban mért jegyzésára múlt héten emelkedett, a forint árfolyamának erősödése miatt hazai fiztőeszközben mérve csökkenést lehetett tapasztalni az üzemanyagárakban. A szerdai árcsökkenés tehát teljes egészében a forint erősödésének köszönhető.

Kapcsolódó hang

Sándor Dávid, a Portfolio.hu elemzõje
 


A címlapról ajánljuk