eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Százezernyi autós az utolsó napokban ébred

A Kötelező.hu várakozásai szerint az autósok jelentős része idén is az utolsó napokra hagyja kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának megkötését. A 30 százalékos baleseti adó hatásának ellensúlyozására csak azoknak van esélyük, akik biztosítást váltanak, így a szakértői portál a kampány zárásáig hátra lévő néhány napra is még 100-150 ezer autós rohamát jelzi előre. Ha valaki az utolsó pillanatban, maga mondja fel régi szerződését, mindenképpen utólag is igazolható módon tegye ezt meg - figyelmeztetnek a szakértők.

A közkeletű elképzelésekkel szemben most - december 1-jéig - csak a meglévő szerződés felmondásáról kell dönteni, így azoknak is célszerű a következő néhány napban lépniük, akik csak a váltásban biztosak, abban nem, melyik biztosítót választják majd. Az új biztosítónál csak december 31-ig kell megkötni az új biztosítást - figyelmeztet Lantos Lóránt, a Kötelező.hu szakértői portál vezetője.

Annak az autósnak, akinek felmondása nem érkezik meg a törvényi határidőn belül a jelenlegi biztosítójához, az adott autóra a következő egy év során már csak ennél a biztosítónál rendelkezhet kötelezővel. Ha ennek ellenére egy másik biztosítóval köt szerződést, az a törvény értelmében érvénytelen lesz. Ezért célszerű a felmondásról időben gondoskodni, és arról hivatalos visszaigazolást is szerezni.

Ha alkuszon keresztül zajlik a folyamat, ez a visszaigazolás tőle fog automatikusan megérkezni. Aki a biztosítónál közvetlenül intézkedik, annak magának kell meggyőződnie arról, beérkezett-e a dokumentum, amelynek minimálisan az elhagyni kívánt biztosító nevét, az aktuális biztosítás kötvényszámát, a rendszámot, valamint az üzembentartó nevét, címét, felmondási szándékát kell tartalmaznia.

Fontos, hogy aki az utolsó pillanatban, saját maga intézi a felmondást, ezt vagy faxon tegye, és őrizze meg a fax visszaigazolását a sikeres adásról, vagy személyesen tegye a biztosító valamelyik fiókjában, ahol ne feledjen igazolást kérni a felmondólevél átvételéről!

A Kötelező.hu - az alkuszok többségéhez hasonlóan - a dokumentumok biztonságos feldolgozhatósága érdekében a november 30. éjfélig beérkező ügyfélmegbízások esetén tudja átvállalni az ügyfél helyett a régi szerződés felmondását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×