eur:
389.73
usd:
362.69
bux:
68066.01
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kiderítették az adóellenőrök, fájhat-e a számlaadás

Inkognitóban ellenőriztek az adóellenőrök egy újabb magánklinikát a fővárosban, és ismét nem kaptak bizonylatot a kezelés ellenértékéről. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folytatják a szolgáltató szektor korábban kevésbé ellenőrzött ágazatai, például a magánorvosi praxisok és luxusszolgáltatók vizsgálatát.

Az adóhatóság egyik adóellenőre derékfájásra hivatkozva jelentkezett be egy budapesti fájdalom-centrumban praktizáló, szolgáltatását méltányos áron hirdető orvoshoz. A vizsgálat közben "párja" a rendelő előterében várakozott.

Az ötperces vizit közben a páciensként megjelenő adóellenőr először akkor lepődött meg, amikor egy adag fájdalomcsillapító injekciót kapott, és csak ezután kérdezte meg tőle az orvos, allergiás-e valamilyen gyógyszerre. A szolgáltatás 12 ezer forintba került, amit már az időközben behívott másik adóellenőr fizetett ki. Pár perces várakozás után a pár elköszönt, majd, mint Columbo nyomozó, az ajtóból visszafordultak.

Miután felfedték kilétüket, az orvos azzal védekezett, hogy ő adott volna nyugtát, de nem volt rá ideje. A nyugtatömb egy táska mélyéről került elő, szemmel láthatóan csak ritkán használták, noha az adózó heti több alkalommal rendelt, a váró pedig ez alkalommal is tele volt.

A jogszabály értelmében a nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt akár egymillió forint bírság is kiszabható, és a mulasztó utólagos adóellenőrzésre is számíthat - zárul a NAV közleménye.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×