eur:
389.32
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hol dolgozna az álláskeresők többsége?

Az interneten állást keresők 43 százaléka Budapesten szeretett volna elhelyezkedni az év első hat hónapjában, míg Vas, Tolna és Nógrád megyében alig több mint egy százalék - derült ki a Workania legutóbbi vizsgálatából, amelyet a Fizetések.hu ismertet. A második legnépszerűbb régió Pest megye volt, ahol az álláskeresők tizede dolgozna, Győr-Moson-Sopron megyében pedig öt százalékuk.

Komárom-Esztergom, Hajdú-Bihar, Fejér és Csongrád megyét az álláskeresők három százaléka jelölte meg célállomásnak, a többi megye népszerűsége 1,5-2,5 százalék között mozgott. Érdekesség, hogy a jelentkezők öt százaléka Magyarországon belül bárhol vállalna munkát.

Az év első felében a legnépszerűbb munkaterület az adminisztráció volt, ugyanis az álláskeresők 15 százaléka ott szeretett volna elhelyezkedni.

Az internetes álláskeresők 14 százaléka az értékesítés, kereskedelem területét jelölte meg, segédmunkát pedig közel nyolc százalékuk vállalt volna, nem sokkal volt lemaradva a szállítmányozás, logisztika területe a maga 7,7 százalékával.

Az álláskeresők öt százaléka menedzseri és vezetői pozíciót keresett a Workania oldalán, hasonlóan népszerű volt a vendéglátás, idegenforgalom területe is. Több mint három százaléka a bankügyet, az állami szférát, valamint az építőipar, ingatlan területet jelölte meg.

Végzettség szerint

A Workania az álláskeresők iskolai végzettségét is megvizsgálta a január-június időszakra vonatkozóan. Ezen időszakban az álláskeresők harmada középiskolai érettségivel rendelkezett, 15 százalékuk szakközépiskolai végzettséggel keresett munkát.

Az OKJ-s és a főiskolai végzettség aránya megegyezett: mindkettő 12 százalék volt. Általános iskolai végzettséggel az álláskeresők tizede keresett munkát, míg egyetemi diplomája hat százaléknak volt. Középiskolai diákként, illetve felsőoktatási intézmény hallgatójaként öt-öt százalék keresett állást.

A legtöbben - egyharmad - a 18-24 éves korosztályból kerestek állást, 27 százalékuk 25-34 éves, 22 százalékuk pedig 35-44 éves volt. Az év első felében a 45-54 éves korosztályt az álláskeresők 12 százaléka képviselte, négy százalékuk pedig elmúlt 55 éves.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×