eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Az AmCham szerint a magyarországi kockázatok elbátortalanítják a befektetőket

Magyarország nem szokványos gazdaságpolitikája kiszámíthatatlanná teszi az üzleti környezetet, és csökkenti a befektetői bizalmat - figyelmeztetett kedden a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) és több multinacionális cég.

A 23 országot tömörítő AmCham a Reuters által feltett kérdésekre egyebek között azt közölte, hogy a kormány néhány közelmúltban hozott intézkedése meglepetést és csalódottságot okozott. Az AmCham szerint "a következetesség és a kiszámíthatóság kulcsfontosságú ahhoz hogy a vállalatok biztonságosan érezzék magyar befektetéseiket". Egyben reményét fejezte ki, hogy "a kormány figyelembe veszi az üzleti közösség aggodalmait, és enyhíti a nem szokványos lépéseket".

Ugyancsak a Reutersnak nyilatkozva Kerekes László, a 15 Magyarországon működő multinacionális céget képviselő Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC) elnöke arról beszélt, hogy szerinte a kiszámíthatóság hiánya okoz bizonytalanságot a Magyarországon működő cégeknek.

"A bizonytalanság nemcsak néhány tervezett beruházás elmaradásával járhat, hanem a már itt működő vállalatok működését is megnehezíti" - mondta Kerekes László, aki szerint "egy hosszabb folyamat következményeként csökkent a magyarországi befektetői bizalom mostanra".

Kerekes László azt mondta továbbá, hogy a HEBC-tagok üdvözölnék, ha fontos politikai döntések előtt érdemben konzultálnának velük a jövőben. A HEBC tagja egyebek között az ABB, az AkzoNobel, az Electrolux, az Ericsson, a GDF Suez, a Nestlé, a Nokia, az OMV és a Philips.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×