eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Három év múlva lesz nyereséges a CIG Pannónia Életbiztosító

Az idei első félévi 2,4 milliárd forintos mérleg szerinti veszteség után 2014-ben már nyereséges lesz a CIG Pannónia Életbiztosító, ennek érdekében olyan intézkedéseket hozott az igazgatóság, amely évi 400 millió forinttal csökkenti a működési költségeket - mondta Gaál Csaba vezérigazgató sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A költségcsökkentő átszervezés része például a nagyvállalati értékesítési csatorna integrálása a normál értékesítésbe, illetve a tervezett szerb és bolgár terjeszkedés elhalasztása. A CIG csak a román és a szlovák piacon marad aktív a magyar mellett - tette hozzá a vezérigazgató.

Gaál Csaba az idei első féléves gazdálkodási adatokból kiemelte azt, hogy az életbiztosító bruttó díjbevétele a tavalyi első félévihez képest 48 százalékkal 12,6 milliárd forintra emelkedett, és év végére elérheti a tervezett 35 milliárdot.

Az új szerződések állománydíja az első félévben 4,9 milliárd forint volt, ehhez 5,9 milliárd forint szerzési költség társult, amely kicsivel alacsonyabb a piaci átlagnál.

A CIG életbiztosítási állományának kétharmada a rendszeres díjas életbiztosítás, amelyre üzleti stratégiát lehet építeni. Az egyszeri díjas életbiztosítások egyharmados aránya kisebb a 40 százalékos piaci átlagnál. Amennyiben a rendszeres díjas biztosításokhoz hozzá adják az eseti díjas állomány 10 százalékát - ez a bevett statisztikai módszer - akkor a CIG a hatodik legnagyobb szereplő a piacon lévő 18 biztosító között. (A piacvezető ING részaránya 21,4 százalék.)

Az értékesítésből 63 százalékkal részesedett a Brokernet a tavalyi első féléves 80 százalék után, a cél az, hogy minden második új üzletet hozza a Brokernet - mondta a vezérigazgató. A saját értékesítés részesedése jelenleg 10 százalék.

A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító - mint nem-életbiztosító - a harmadik negyedévben kezdi meg működését, jelenleg a TIR Biztosító Egyesület átvett felelősségbiztosításait kezeli. Csurgó Ottó vezérigazgató elmondta, hogy még idén ősszel piac lépnek az utasbiztosításukkal, a jövő év elejétől pedig lakásbiztosítást is kínálnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×