eur:
389.13
usd:
363.67
bux:
68201.18
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az OTP Bank jól teljesített a stresszteszten

Az OTP Bank Nyrt. becsült, hibrid tőkeelemek nélküli, konszolidált alapvető tőkemegfelelési mutatója a 2010. év végi 12,3 százalékhoz képest 2012-ben az alapforgatókönyv mentén 17,2 százalékra, a pesszimista forgatókönyv esetén pedig 13,6 százalékra módosulna, a bank eleget tesz a stresszteszthez megállapított tőkemegfelelési mutatónak - közölte az OTP Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A közlemény szerint a bank továbbra is gondoskodik arról, hogy megfelelő szavatoló tőke álljon rendelkezésre mindenkori biztonságos működéséhez.

Az elmúlt évek pénzügyi válsága felértékelte a stabil tőkehelyzet fontosságát, az OTP Bank hagyományosan stabil tőkemegfeleléssel rendelkezett s mindezt az elmúlt években tovább erősítette, elsődleges tőkéje az egyik legmagasabb Európában - közölte a bank az MTI-vel pénteken az európai banki stressztesztet értékelve.

Az MTI információja szerint az OTP dobogós helyet ért el az idei stresszteszten.

Az OTP közleménye alapján a bankok ellenállóképességébe vetett bizalom visszaállításának érdekében, a stresszteszt feltételeit és módszertanát úgy alakították ki, hogy a résztvevő bankok tőkemegfelelése megítélhető legyen a hibrid tőkeelemek nélküli, alapvető tőkével (Core Tier 1) számított 5 százalékos küszöbértékhez viszonyítva. A pesszimista stresszteszt forgatókönyvet az Európai Központi Bank két éves időszakra kiterjedően (2011-2012) dolgozta ki. A stresszteszt végrehajtására a 2010. decemberi mérleg változatlanságát feltételezve került sor.

A közlemény leszögezi: a stresszteszt a résztvevő bankok jövőbeli stratégiáját és üzleti döntéseit nem veszi figyelembe, így nem szolgál az OTP Bank Nyrt. nyereségének előrejelzéséül.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×