eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Csányi Sándor a leggazdagabb magyar

Idén először Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a leggazdagabb magyar a Napi Gazdaság jubileumi, tizedik kiadványa szerint. Szakonyi Péter, A 100 leggazdagabb alapító szerkesztője elmondta: Demján Sándor vagyonának csökkenéséhez hozzájárult az ingatlanpiac hanyatlása.

A leggazdagabb magyarok élmezőnye évek óta stabil, Csányi Sándor, Demján Sándor és Várszegi Gábor áll a dobogón. A 100 leggazdagabb idei, a Napi Gazdaság gondozásában tizedik alkalommal megjelenő kiadványból kiderül, hogy az OTP elnök-vezérigazgatója 155 milliárd forintos becsült vagyonnal vezet, egy év alatt 35 milliárddal gazdagodott.

Szakonyi Péter alapító szerkesztő az InfoRádiónak elmondta: az előző év gazdasági teljesítménye idéz elő változást a sorrendben, így csökkent az ingatlanpiac pangása és hanyatlása miatt az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Demján Sándor vagyona. 2008-ban még a rekordnak számító 300 milliárddal rendelkezett, de egy év alatt 10 milliárdot veszítve idén 140 milliárdra becsülik a vagyonát - közölte a Napi Gazdaság munkatársa.

Demján Sándor számára nem volt jó döntés belépni az orosz szerencsejáték piacra, emellett sok nagy beruházása leállt vagy meghiúsult, így a Pozsony melletti kaszinóváros és több romániai pláza építése is - fejtette ki.

A harmadik helyen Várszegi Gábor áll: a Fotex vezetője egy év alatt 20 milliárddal gazdagodott, így 120 milliárdra becsülik vagyonát.

Szakonyi Péter kiemelte: Pap Géza, az Olajterv Csoport többségi tulajdonosa az elmúlt három évben került a leggazdagabbak közé. A cég idén tovább erősödik egy felvásárlással, tavaly pedig 15 milliárd feletti nyereséggel zárt. Az üzletember 47 milliárdos vagyonnal a tizedik a Napi Gazdaság listáján.

Az idei listára kerüléshez 4,9 milliárdos "belépési minimumot" kellett elérni. A 2002-ben megjelent első listán ez az összeg még 2,3 milliárd forint volt.

Az országos 100-as lista mellett az idén is külön összeállításban szerepelnek Nyugat-, Kelet-, Közép- és Dél-Magyarország leggazdagabbjai.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×