eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Rövidesen elérhető lesz az Agrár Széchenyi-kártya

Várhatóan április végétől lesz elérhető az Agrár Széchenyi Kártya program, amelynek keretében mintegy 20 milliárd forintnyi forráshoz juthatnak az agrárágazatban működő vállalkozások, őstermelők és családi vállalkozások - hívta fel a figyelmet a Körics Euroconsulting pályázati tanácsadó iroda.

Várhatóan a hónap végére jelenik meg az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelre vonatkozó rendelet, amely lehetővé teszi, hogy a mezőgazdaságban tevékenykedő kisvállalkozások fejlődhessenek, munkahelyeket teremtsenek, és minél több család megélhetését biztosítsák a mezőgazdaságban.

A szabadon felhasználható folyószámlahitellel az agrárágazat egésze támogatáshoz jut: a mezőgazdasági termelők, - feldolgozók, - forgalmazók, valamint a vadászat, halászat, erdészet területén működő kisvállalkozások.

Azok a vállalkozások és természetes személyek igényelhetnek kedvezményes hitelt, akik megfelelnek a kis- és középvállalkozások jogszabályban meghatározott feltételeinek. A kártyát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az iparkamarák irodáiban, valamint a Körics Euroconsultingnál lehet igényelni.

A hitel két százalékos állami kamattámogatásban részesül. Felvételét az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezességvállalása segíti, az éves kezességvállalási díj felét az állam vállalja át.

Az Agrár Széchenyi Kártyára vonatkozólag jelenleg ismertek alapján nem lesz feltétel a tárgyi biztosíték megléte, 5 millió forint alatt nem kell majd ingatlanfedezetet biztosítani, afeletti összeg esetén pedig a hitelt nyújtó bankok döntik el, hogy igényelik-e azt.

A szabad felhasználású hitel összegének minimuma 500 ezer, maximuma 25 millió forint, futamideje pedig három év lehet.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×