eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Több mint száz mentőautót vehet az Országos Mentőszolgálat

A költségvetés elfogadása után több mint száz új mentőautó vásárlására nyílhat meg a lehetőség - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs igazgatója.

Emlékeztetett a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi államtitkárságának az elmúlt hónapokban ismertetett szándékára, amely szerint azt tervezik, hogy soron kívül mintegy 1,75 milliárd forintot fordítanak új mentőjárművek beszerzésére.

A 2011. évi költségvetés számai alapján ezen felül több mint 2 milliárd forinttal növekszik az OMSZ működésére fordítható összeg is. Ez a többletforrás "nem csupán a folyamatos feladatellátás biztonságát teremti meg, hanem végre lehetőséget ad egyes felújítások, fejlesztések elvégzésére is" - olvasható a közleményben.

A kormány által október 27-én elfogadott 2011. évi költségvetést múlt szombaton terjesztették be. A jövő évi büdzsé általános indoklásából kiolvasható, hogy az egészségügyi kiadások 1.198 milliárdról 1.254 milliárd forintra emelkednek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×