eur:
386.16
usd:
355.03
bux:
0
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Tovább javult a magyar törlesztéskockázati árazás

Csütörtökön meredeken tovább javult a magyar államadósság törlesztéskockázati megítélése a londoni piacon, miután előző nap - a költségvetési célok tartását megerősítő miniszterelnöki bejelentés után - szintén jelentősen csökkent a magyar törlesztésbiztosítási tranzakciók árazása.

A CMA DataVision, az egyik legnagyobb londoni piaci adatszolgáltató szakelemzői elmondták: a magyar szuverén törlesztési leállás kockázatára köthető határidős piaci biztosítási ügyletek (credit default swaps, CDS) árazása a csütörtöki londoni kereskedésben 248 bázispont környékén mozgott a 258,2 bázispontos előző esti zárás után. Egy nappal korábban a magyar CDS-kontraktusok 270,2 bázisponton zártak, a múlt hónap elején pedig még 370 bázisponthoz közeli magyar CDS-árfolyamokat mértek a londoni piacon.

A csütörtökre kialakult árazás azt jelenti, hogy a magyar szuverén törlesztési leállás kockázatára biztosítási tranzakciókat kínáló piaci szereplők jelenleg 248 ezer euró körüli éves díjat kérnek minden 10 millió euró magyar államadósság után a befektetőktől az irányadó ötéves futamidőre. A magyar CDS-kontraktusok így két nap alatt 22 ezer euróval, egy hónap alatt 120 ezer euróval lettek olcsóbbak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×