eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Tovább erősödhet a forint

Tovább erősödhet a forint, ha a kormány hiteles költségvetési tervet terjeszt az Országgyűlés elé a következő hetekben, és ha a nemzetközi befektetői hangulat is kedvező marad, akkor az euró a 270 forintos szintet is elérheti - írta elemzők véleményét idézve a DowJones hírügynökség kedd reggel.

Az amerikai gazdasági hírügynökségnek nyilatkozó szakértők kiemelik, hogy a piac nagy figyelemmel várja a nemzetközi hitelminősítők lépéseit, és tovább növelheti a forint erejét, ha sikerül megmenekülni a leminősítés veszélye elől.

A héten érkező, szeptemberi költségvetési adatoknak is jónak kell lenniük ahhoz, hogy folytatódjon a forint erősödése. "A hiány az első nyolc hónapban 25 százalékkal meghaladta az éves célt, ezért kiváló szeptemberi bevételi adatokra van szükség a forint további erősödésének alátámasztásához" - mondta Nigel Rendell, az RBC Capital Markets elemzője.

Ugyanakkor kedden kora reggel némileg gyengült a forint: egy euró a nemzetközi bankközi devizapiacon 273,39 forintot ért a hétfő esti 273,27 forint után.

A svájci frankot 205,70 forinton jegyezték hét óra körül a hétfő esti 205,29 forint után.

Egy dollár kedd reggel 200,01 forintot, hétfőn este 199,82 forintot ért.

A japán jennel szemben erősödött a forint, annak következtében, hogy a japán nemzeti bank kedden váratlanul csökkentette irányadó kamatát, száz japán jen így 238,71 forintba került a bankközi piacon kedd reggel, míg hétfő este 240 forint körül jegyeztek száz jent.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×