eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A "csomag" a telekommunikáció jövője

Átrendeződik a lakossági távközlési piac: a szolgáltatók inkább a több szolgáltatást tartalmazó csomagokat részesítik előnyben, az ügyfelek pedig, úgy tűnik, egyre inkább ismerik ennek előnyeit - mondta az Invitel vezérigazgató-helyettese. Zsembery György az internet elterjedésének lassúbb növekedésére számít.

A következő években akár egymillió előfizető válthatja csomagokra a most még különálló telekommunikációs előfizetéseit - prognosztizálta a piaci trendek alakulását az Invitel vezérigazgató-helyettese.

Zsembery György elmondta: ma jellemzően a háztartások 27 százaléka használ négy távközlési szolgáltatást, de ennek háromnegyedét legalább három szolgáltatótól igényli. Teszik ezt úgy, hogy a többség ismeri a csomagok előnyeit.

A szakember szerint a következő két-három évben egyre erősödő tendencia lesz a csomagolt szolgáltatások iránti igény növekedése a piacon. Zsembery György hangsúlyozta: a felmérések szerint az ügyfél akkor dönt több szolgáltatást tartalmazó csomag mellett, ha abban a tévé benne van. Emellett a mobilinternet a húzó szolgáltatás.

A vezérigazgató-helyettes beszámolt a magyarországi internet elterjedtségéről. Eszerint a magyar 38-40 százalékos internet-penetráció az Unió egyik legalacsonyabb rátája, és a növekedése is visszafogottabb lesz a következő években.

Zsembery György szintén felmérésekre hivatkozva mondta: a magyar lakosság 48 százaléka rendelkezik számítógéppel és internettel, 42 százalékuknak egyik sincs, és 10 százalék azok aránya, akiknek csak PC-jük, vagy laptopjuk van. Erre a 10 százalékra számíthat érdemben a távközlési piac, mivel a számítógépek elterjedtsége maximum egy-két százalékkal növekszik, az egyre olcsóbbá váló laptopok dacára.

A vezérigazgató-helyettes elmondta: a társaság a vörösiszap katasztrófa két érintett településén szolgáltat telefonvonalat, és a 6-700 előfizetőből 67 vonal nem kapcsolható, de a kárelhárítás miatt szakembereik egyelőre nem tudnak a településre bejutni. Zsembery György türelmet és jóváírást ígért a károsultaknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×