eur:
389.85
usd:
365.04
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Csökkentek az ipari termelői árak

Az ipari termelői árak augusztusban 0,2 százalékkal csökkentek az előző havihoz képest, míg az egy évvel korábbihoz mérten 9,0 százalékkal nőttek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Augusztusban ezzel tovább gyorsult az ipari termelői árak május óta tartó emelkedése, míg havi szinten négy hónapja először csökkentek az árak.

Az ipar belföldi értékesítési árai 2010 augusztusában 0,3 százalékkal voltak magasabbak az előző havinál, a 2009. augusztusihoz képest 10,5 százalékkal nőttek.

Az ipar exportértékesítésének árai a júliusinál 0,6 százalékkal alacsonyabbak voltak, először csökkentek március óta. Éves összevetésben negyedik hónapja gyorsul a növekedés és 7,6 százalékra emelkedett augusztusban.

Az első nyolc hónapban az ipari termelői árak 2,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, a belföldi termelői árak 5,8, az exportárak viszont csak 0,1 százalékkal emelkedtek.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Úgy ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság az adórendszerek teljes átalakítására. A javaslatok többek között magukban foglalják a rendszeres ingatlanadók bevezetését vagy a már meglévők növelését és a munkaadói terhek csökkentését, különösen az alacsony jövedelemű adófizetők esetében. Az ajánlások célja a zöld átmenet elősegítése, a Covid19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a gazdasági felépülés fenntartása, valamint a magas energiaárak hatásainak kezelése volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×