eur:
385.5
usd:
354.8
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Küszöbön a kenyérár-emelés

Átlagosan 280 forintra emelkedhet egy kilogramm fehér kenyér ára - véli az Agrár Európa Tanácsadó Kft. ágazati igazgatója. Fórián Zoltán szerint a pékáruk 10-15 százalékos drágulása a tavalyinál kisebb búzaterméssel magyarázható.

Hamarosan tovább drágulhatnak a pékáruk, mivel a búzatermés mennyisége elmarad a tavalyitól, és a liszt is csaknem kétszer annyiba - 45-55 forint helyett 65-70-be - is kerül, mint az elmúlt évben - mondta az InfoRádiónak az Agrár Európa Tanácsadó Kft. ágazati igazgatója.

Fórián Zoltán szerint 10-15 százalékos áremelkedésre lehet számítani, így egy kilogramm fehér kenyérért átlagosan 260-280 forintot kell majd fizetni.

A szakértő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a keresleti oldal árérzékenysége miatt az áremelésnek nincs nagy tere, ezt jól mutatja az is, hogy 2010 első félévében négy százalékkal csökkent az élelmiszerek kiskereskedelmi forgalma.

A drágulás következtében Fórián Zoltán szerint tovább nő majd az olcsóbb termékek iránti kereslet.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ajatollah: “szerencsétlen baleset” az iráni elnök halála - vannak, akik örülnek most
Tudósítónktól

Ajatollah: “szerencsétlen baleset” az iráni elnök halála - vannak, akik örülnek most

Hétfő délelőttre az iráni vezetés megerősítette, hogy valóban életét vesztette egy helikopter-katasztrófában az ország elnöke és miniszterelnöke. Bár azonnal találgatások indultak meg az idegenkezűségről, Irán legfőbb vallási vezetője „szerencsétlen balesetnek” nevezte a történteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 20. 07:45
×
×
×
×