eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Nagyon várja az ingatlanpiac a kormány otthonteremtési programját

Nagy a várakozás az ingatlanpiacon a kormány őszi terveit illetően - mondta az InfoRádiónak a Lakásvásár csoport elnöke. Borsi László hozzátette: amíg a kereslet nem válik élénkebbé, a lakásárak az átlagos szint alatt 20-25 százalékkal stabilizálódhatnak.

Szeptember közepére ígérte a kormány az Új Széchenyi-terv otthonteremtési programjának bemutatását, amit már nagyon vár az ingatlanszakma. Bár a részletek még nem ismertek, a kijelölt irányok jónak tűnnek, a kérdés csak az, hogy mennyi pénz jut majd a megvalósításra - mondta az InfoRádiónak a Lakásvásár csoport elnöke.

Borsi László szerint jó elgondolás például a bérlakásteremtés támogatása, bár egyelőre nem lehet tudni, hogy ezt milyen formában - konkrét összegekkel, esetleg adókedvezmény biztosításával - képzeli a kormány.

A program előtérbe helyezi az előtakarékosságot, ami azért fontos, mert ez az egyetlen olyan elem az otthonteremtésben, amely a gazdasági válság évei alatt is működőképes maradt - magyarázta a szakértő.

A lakásárak alakulásáról szólva Borsi László elmondta: a piac folyamatosan keresi az egyensúlyi állapotot, így az árak valamelyest még lejjebb mehetnek. Amíg a kereslet nem lesz nagyobb, az árak 20-25 százalékkal a normális szint alatt stabilizálódhatnak.

A fővárosban is estek az ingatlanárak: a lakások a hegyvidéken, a külső kerületekben és az új építésű lakóparkokban kevésbé, átlagosan 10-15 százalékkal lettek olcsóbbak.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×