eur:
389.08
usd:
361.37
bux:
68676.68
2024. május 7. kedd Gizella

Faragó Csabát választották az MVM igazgatóságának elnökévé

A Magyar Villamos Művek Zrt. nemrég megválasztott igazgatósága Faragó Csabát választotta az Igazgatóság elnökévé. Az MVM Zrt. felügyelő bizottságának elnöke Kovács Árpád lett.

Mint ismeretes, a társaság 2010. július 30-i rendkívüli közgyűlésén a főtulajdonos MNV Zrt. előterjesztésére visszahívta a vezető testületek tagjait, egyben megválasztotta az MVM új tisztségviselőit. A közgyűlés Baji Csabát, az MVM igazgatóságának tagját a társaság vezérigazgatójává nevezte ki. A közgyűlést követő időszakban a társaság újonnan megválasztott vezető testületei is ülést tartottak, és az MVM Zrt. igazgatósága tagjai közül a testület elnökévé Faragó Csabát választotta.

Az MVM Zrt. most megválasztott igazgatóságának elnöke, Faragó Csaba 54 éves, címzetes egyetemi docens, gépészmérnöki és külgazdasági szakmérnöki diplomával rendelkezik. Korábban az ÁPV Rt. elnök-vezérigazgatója volt. Az utóbbi években az MKB Bankban elnöki tanácsadóként és az OTP Bank Szerbia és Horvátország vállalatánál igazgatósági tagként tevékenykedett.

Az MVM Zrt.felügyelő bizottsága is megtartotta alakuló ülését, melyen tagjai sorából Kovács Árpádot a testület elnökévé választotta. Kovács Árpád az MNV Zrt. igazgatóságának tagja, pályáját tervezőmérnökként kezdte. Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. igazgatóságának elnökeként tevékenykedett, majd tavaly év végéig az Állami Számvevőszék elnöke volt.

A július végi rendkívüli közgyűlésen az MVM Zrt. igazgatóságának tagja lett Faragó Csaba, Baji Csaba, Hamvas István, Németh Lászlóné, Dr. Molnár Zoltán, Dr. Murányi Ernő, Rozgonyi Árpád.

A közgyűlést követően az MVM felügyelő bizottságának tagja lett Dr. Kovács Árpád, Dr. Virág Miklós, Kovács Márta Judit, Dr. Szalai Krisztina.

Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×