eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Személyi változások várhatóak a Malév vezető testületeiben

Lemond tisztségéről Kamarás Zoltán, a Malév igazgatóságának elnöke és Kelemen Tamás, az igazgatóság tagja a légitársaság péntekre összehívott rendkívüli közgyűlésén. Az államot képviselő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szóvivője közölte: azt javasolják, hogy új elnökké Urbán Lászlót válasszák meg.

A Malév péntekre összehívott rendkívüli közgyűlésén változások lesznek a légitársaság igazgatóságában és felügyelő bizottságában; a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) igazgatósága erre adott mandátumot a közgyűlésen résztvevő állami képviselőnek.

Az MNV közleménye szerint Kamarás Zoltán, a Malév igazgatóságának jelenlegi elnöke és Kelemen Tamás, az igazgatóság tagja lemond tisztségéről. A héttagú igazgatóság új tagja lesz Urbán László, Bienerth Gusztáv, Winkler János és Parragh László, ha a részvényesek a javaslatot jóváhagyják a Malév közgyűlésén.

A Malév "visszaállamosítása" után, idén márciusban lett az igazgatóság elnöke Kamarás Zoltán és akkor lett tag Martin Gauss vezérigazgató, Kelemen Tamás, Leonov Péter, korábbi vezérigazgató, Török Endre, Németh Ákos és Anatoly Ballo, a Vnyesekonombank (VEB) alelnöke, a Malév igazgatóságának korábbi elnöke.

Az MNV Zrt. Igazgatósága, valamint a Társaság vezérigazgatója, Martin Gauss, illetve a kisebbségi tulajdonos delegáltjaként Anatoly Ballo és Leonov Péter azt javasolják, hogy az igazgatóság új elnökévé Urbán Lászlót válasszák meg. Az új elnök és a tagok megbízatása öt évre szól.

Változás lesz a felügyelő bizottságban is, amelynek új elnöke Madarász László, új tagja pedig Kovács Tamás Iván és Rozgonyi Árpád lehet az MNV Zrt. javaslata szerint. Az MNV képviseletében a felügyelő bizottság tagja marad Osztrovszky Krisztina. A felügyelő bizottság új elnökének és új tagjainak megbízatása szintén öt évre szól.

Márton Attila, a légi közlekedési ügyekért felelős júniusban kinevezett miniszteri biztos korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a légitársaság helyzetét július 20-ig átvizsgálják és döntenek a szükséges változtatásokról.

A magyar nemzeti légitársaság 2010 tavaszán került ismét állami tulajdonba, miután az adósságok egy részének tőkévé alakításával a 95 százalék részvényt szerzett a társaságban. A maradék 5 százalék annak az AirBridge Zrt.-nek a birtokában maradt, amelyik a 2007-ben a privatizációban közel 100 százalék tulajdont szerzett a Malévban. Az AirBridge Zrt. 51 százalékban magyar magánszemély, 49 százalékban pedig az orosz állami Vnyesekonombank (VEB)tulajdonában van. A VEB egyébként a Malév finanszírozója is: a magyar légitársaság a korábbi információk szerint 102 millió euróval (jelenlegi árfolyamon 29,58 milliárd forint) tartozik az orosz banknak. Ezen felül van az a 32 millió euró viszontgarancia, amit hitel formájában terhelt vissza a bank a Malévre.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×