eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kereskedelmi gázolajár bevezetését sürgetik a fuvarozók

A versenyhátrányt jelentő korlátozások megszüntetését és új stratégia kidolgozását sürgeti a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke.

Vereczkey Zoltán az InfoRádióban elmondta: az ágazatnak elsősorban a mikro-, és közepes vállalkozások érdekérvényesítésének növelésére kell törekednie.

Hozzátette: a legfontosabb, hogy bevezessék a kereskedelmi gázolajárat, mert a jelenlegi magas üzemanyag árak miatt, az áthaladó kamionok nem Magyarországon tankolnak, ami jelentős jövedéki adó bevétel kiesést jelent a költségvetésnek.

Emlékeztetett arra, hogy július második hetében a kormány és a 10 legnagyobb magyarországi fuvarozó céget tömörítő Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum abban állapodott meg, hogy a fórumba tartozó cégek járművei az év második félévében Magyarországon tankolják meg járműveiket azokban az esetekben is, amikor költséghatékonysági okokból inkább a határon túl tennék ezt.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×