eur:
397.98
usd:
359.8
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

Tőkeemelés az OTP montenegrói leánybankjában

Az OTP Nyrt. 35 millió eurós tőkeemelést hagyott jóvá csütörtökön a montenegrói leánybankja, a CKB részére - közölte a pénzintézet a BÉT honlapján hétfőn. Ezzel a pénzintézet jegyzett tőkéje 96,88 millió euróra emelkedik. Az anyavállalat tavaly decemberben már bejelentett egy tőkeemelést, akkor 15 millió euróval emelték a jegyzett tőkét.

A montenegrói leánybank igazgatósága a bank vezetésével Török Inabatot bízta meg. Elődje, Bobvos György 2009 tavaszától vezette az OTP leánybankját.

Az idén májusban a Beta hírügynökség a montenegrói sajtóra hivatkozva azt írta, hogy a montenegrói jegybank a CKB magyar vezérigazgatójának leváltását kérte.

A Dan című podgoricai lap akkori jelentése szerint a montenegrói központi bank, miután ellenőrizte a CKB működését, kérte annak vezetésétől a bank feltőkésítését és a hitelezés újraindítását, de ez "nem vezetett eredményre", ezután kérték a vezérigazgató felmentését és intézkedéseket a bank tőkéjének "helyreállítása" érdekében.

A montenegrói bank tavaly éves szinten 0,4 milliárd forint nyereséget realizált a 0,8 milliárd forintos negyedik negyedévi veszteséget követően. Az idei év első negyedévében a bank 6,6 milliárd forintos veszteséget realizált a portfólió további jelentős romlása miatt.

Az OTP Bank 2006. december 18-án utalta át a montenegrói Crnogorska komercijalna banka (CKB) AD végleges, 104 millió eurós vételárát. A CKB 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlására vonatkozó szerződést 2006. augusztus 29-én írta alá az OTP.

Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×