eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kedvezően fogadhatják a piacok a kormány intézkedéseit

Pozitív lehet a a miniszterelnök által bejelentett akcióterv piaci fogadtatása - vélekedett az InfoRádiónak nyilatkozva a Concorde elemzője. Samu János szerint ezzel a programmal teljesíteni lehet mind az idei, mind a jövő évi hiánycélt.

Meghaladja a várakozásokat a bejelentett intézkedések mennyisége és minősége is - mondta az InfoRádiónak a Concorde elemzője. Samu János szerint ez a program elég lehet ahhoz, hogy az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap felé vállalt költségvetési hiányt teljesíteni tudja a kormány, akár 2011-ben is.

A szakértő hozzátette: járulékcsökkentésről nem beszélt ugyan a miniszterelnök, a személyi jövedelemadó ígért mérsékléséről viszont igen. Ez bizonyára az élőmunkára, illetve a foglalkoztatásra rakodó terheket csökkenti majd és pozitív hatással lesz a gazdaságra.

Szintén kedvező hatása lesz a kis és közepes vállalkozásokra a társasági adó mérséklésének - vélekedett a szakértő.

A banki és biztosítói bevételeket terhelő adó viszont nem támogatja ezeknek az intézményeknek a működését, azonban ez most Európában és világszerte is elfogadott állami bevételforrásnak számít. Így a döntés paci szempontokból jónak mondható - jegyezte meg Samu János.

Fontos, hogy a költségvetési szervek és az állami vállalatok működéséhez szükséges pénzt csökkentésére törekszik a kabinet - mondta az pénzügyi elemző, aki szerint a most bejelentett intézkedéscsomag nemzetközi megítélése egyértelműen pozitív lesz.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×