eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Nyereséges volt tavaly a Bookline

A Bookline menedzsmentje a 2009-es év számait ismertetve 10 százalék feletti forgalomnövelés mellett 15 százalékos árbevétel-növekedésről és 116,6 millió forintos EBITDA-ról, azaz kamatok, adózás és értékcsökkenésleírás előtti eredményről számolt be.

A Bookline.hu Nyrt. eddigi legeredményesebb évét zárta 2009-ben: az előző évi 228,6 millió forint veszteség után 6,2 millió forint adózott nyereséget ért el - jelentette be a társaság pénteki sajtótájékoztatóján.

Lendvai Beáta igazgatósági tag elmondta: a társaság nettó árbevétele tavaly 14,7 százalékkal, közel 4 milliárd forintra nőtt, miközben a hazai könyvpiaci forgalom reálértéken mintegy 10 százalékkal mérséklődött.

A kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 116,6 millió forint volt, ami rekordmértékű, 301,8 millió forintos javulást jelent a 2008. évihez képest. A fedezet (árbevétel-közvetlen költségek) nagysága több mint 50 százalékkal nőtt, az árbevételre vetített aránya 19,7-ről 26,2 százalékra emelkedett.

A Bookline menedzsmentje 2010-re a bevételek további 10 százalék feletti emelkedését és a fedezet közel 15 százalékos bővülését tervezi.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×