eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Milyen ingatlant keresnek a befektetők?

A kategóriás irodaház és jól prosperáló bevásárlóközpont, ezek iránt van kereslet a külföldi befektetők körében a magyarországi ingatlanpiacon - összegezte tapasztalatait a nemrég lezajlott cannes-i ingatlan szakkiállításról a Jones Lang LaSalle ügyvezető igazgatója. Furulyás Ferenc szerint a magyar gazdaság megítélése javult Európában.

A külföldi befektetők az A kategóriás, jó elhelyezkedésű és jól bérbeadott irodaházak, valamint a lehetőleg fővárosi, leellenőrizhető kereskedési múlttal rendelkező bevásárlóközpont iránt érdeklődnek leginkább - közölte az InfoRádióval a Jones Lang LaSalle ügyvezető igazgatója.

Furulyás Ferenc kifejtette: egy irodaház nem jelent túlzott mértékű kitettséget a magyar ingatlanpiacon kockázat- és portfóliókezelési szempontból, míg egy pláza mellett szól, hogy a bérlőket a külföldi intézményi befektetők is jól ismerik, és hosszabb távú bérleti szerződéseket kötnek.

Az ügyvezető igazgató közölte: Európában egyre inkább elismerik a magyar gazdaság erőfeszítéseit, és az a vélemény már, hogy nem lógunk ki a régióban, hanem hozzászürkültünk a körülöttünk lévő országok mezőnyéhez. A befektetők úgy látják, további munkára van szükség, hogy visszanyerjük a vezető helyet, amit nem tudják, hogyan vesztettünk el - tette hozzá.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:23
×
×
×
×