eur:
393.84
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Egy ágazat, amelyet nem érintett a válság

A válság alatt is növekedést tudott felmutatni a vasúti jármű-berendezések piaca - mondta az InfoRádiónak a Knorr Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Oláh Antal elmondta: a növekedés miatt új telephelyre is szükségük van.

A válság elkerülte az üzletágat - közölte az InfoRádióval a Knorr Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Oláh Antal kiemelte: az elmúlt öt évben 25 százalékos évenkénti növekedést tudtak felmutatni, és úgy tűnik, ez a trend a jövő évben is folytatódik.

A cég szinte kizárólag exportra termel, és a többletforgalmat elsősorban az ázsiai infrastrukturális fejlődés generálta - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

A főként pneumatikus működtetésű fékmechanikai termékek applikációs fejlesztésével és gyártásával foglalkozó társaság új budapesti gyáregységét a napokban adják át, a beruházás összértéke 45 millió euró volt.

Oláh Antal elmondta, hogy a forgalomemelkedés miatt a jelenlegi gyárat kinőtték, ezért van szükség a költözésre. Az eredeti üzem 200-250 főre lett tervezve, de már 900 főt foglalkoztatnak, és év végéig még 100 ember felvétele lehetséges - tette hozzá.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×