INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Egy ágazat, amelyet nem érintett a válság

Infostart / InfoRádió
A válság alatt is növekedést tudott felmutatni a vasúti jármű-berendezések piaca - mondta az InfoRádiónak a Knorr Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Oláh Antal elmondta: a növekedés miatt új telephelyre is szükségük van.

A válság elkerülte az üzletágat - közölte az InfoRádióval a Knorr Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Oláh Antal kiemelte: az elmúlt öt évben 25 százalékos évenkénti növekedést tudtak felmutatni, és úgy tűnik, ez a trend a jövő évben is folytatódik.

A cég szinte kizárólag exportra termel, és a többletforgalmat elsősorban az ázsiai infrastrukturális fejlődés generálta - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

A főként pneumatikus működtetésű fékmechanikai termékek applikációs fejlesztésével és gyártásával foglalkozó társaság új budapesti gyáregységét a napokban adják át, a beruházás összértéke 45 millió euró volt.

Oláh Antal elmondta, hogy a forgalomemelkedés miatt a jelenlegi gyárat kinőtték, ezért van szükség a költözésre. Az eredeti üzem 200-250 főre lett tervezve, de már 900 főt foglalkoztatnak, és év végéig még 100 ember felvétele lehetséges - tette hozzá.

Hanganyag: Panulin Ildikó


A címlapról ajánljuk