eur:
389.74
usd:
365.11
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Díjazták az olcsóbb vérnyomáscsökkentőt

A Richter Gedeon Nyrt. nyerte el a Technológiai Innovációs Díjat egy újonnan kifejlesztett vérnyomáscsökkentő termékcsaládjáért. A cég 23 milliárd forintot fordított kutatás-fejlesztésre 2009-ben, idén pedig 20 százalékkal emelték ezt az összeget. A társaság vezérigazgatója szerint a kutatáson nem szabad spórolni.

Érdemes Magyarországon kutatni és fejleszteni - jelentette ki Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt vezérigazgatója, miutána cég vezetőjeként Technológiai Innovációs Díjat vehetett át.

A gyár tavaly 23 milliárd forintot költött kutatásfejlesztésre, idén ezt a ráfordítást 20 százalékkal növeli a Richter - mondta el a cég vezetője.

A tavalyi 25 százalékos növekedést ér el a Richter, ami azt mutatja Bogsh Erik szerint, hogy a fejlesztésen nem szabad spórolni.

Az elismerést a gyár egy újonnan kifejlesztett vérnyomáscsökkentő termékcsaládért kapta. Bogsch Erik szerint a a díjazott termék egyik fő erénye, hogy a betegek számára lényegesen olcsóbban hozzáférhető, mint a korábbi változat.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×