eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Új gyár épül Budapesten

Hibridhajtású motorelektronika és korszerű ABS-fékrendszerek gyártását kezdi meg Budapesten 2013-ban a német tulajdonú Temic Telefunken Microelectronic Hungary Kft. A 7 milliárd forint értékű infrastruktúra-fejlesztő és eszközbeszerző beruházás megvalósítását az ITD Hungary Zrt. segíti.

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium közlése szerint a támogatásról szóló szerződést már aláírták, de annak pontos összegét később hozzák nyilvánosságra.

A Temic - amely 2002 óta tagja a nemzetközi szinten vezető autóipari beszállító Continental csoportnak - jelenleg félkész autóelektronikai termékeket gyárt. Az új üzem működése 2013-ban kezdődik, és akkorra 175 új munkahely létestül a budapesti gyárban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×