eur:
389.35
usd:
361.66
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az OTP húzta fel a BUX-ot pénteken

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 62,98 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 20.733,44 ponton zárt pénteken.

A Mol árfolyama 0,89 százalékkal 17.050 forintra erősödött, az OTP részvények ára 1,14 százalékkal 5.330 forintra nőtt.

A részvénypiac forgalma 15,4 milliárd forint volt pénteken, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője elmondta: az előző kereskedési napokhoz hasonlóan ismét egy százalék feletti pluszban nyitott a magyar tőzsde, a nap folyamán azonban folyamatosan veszített értékéből.

Kiemelte: a reggeli jó nyitást követő optimista hangulatot a 11 órakor nyilvánosságra hozott uniós makro adatok törték meg, amelyek a vártnál rosszabbak lettek. Ezt követően megkezdődött az esés a BÉT-en, amely aztán oldalazó lefelé mozgássá alakult át.

Rámutatott: pénteken alacsony forgalom mellett egyedül az OTP emelkedése tudta zárásra pozitív tartományba felhúzni a piacot. Hozzátette: a bankpapírnak egy nagy külföldi intézményi vásárlója volt pénteken.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×