eur:
389.22
usd:
362.61
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Litvánia a piacról finanszírozná hiányát

Litvánia a nemzetközi pénzpiacokról finanszírozná kiterjedt államháztartási hiányát, de egy esetleges IMF-segítséggel továbbra is lehetőségként számol - mondta a litván pénzügyminiszter, aki a tavalyi évről 9,5 százalékos államháztartási hiányt vár, és az idén is hasonlót.

- Ameddig Litvániának szüksége van hitelre, nem lenne ésszerű kizárni az IMF bevonását - jelentette ki Ingrida Simonyte, hangsúlyozva azonban, hogy országa elsődlegesen a nemzetközi pénzpiacokon néz körül.

Várakozásai szerint Litvánia nem tudja majd teljesíteni, hogy 2011-től kezdődően államháztartási hiányát a GDP 3 százalékára csökkentse, és az Európai Bizottságtól 2012-ig erre halasztást kap.

Litvánia már több mint egy éve áll az IMF hitelfelvétel küszöbén, de eddig ezt nem kellett meglépnie. A szomszédos Lettország már 2008-ban 7,5 milliárd eurós mentőcsomagot kért az IMF-től és az EU-tól.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×