eur:
394.37
usd:
370.04
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nyomott áron szabadulna az ingatlanoktól a főváros

Összesen több mint 5 milliárd forintos bevételt vár idén fővárosi ingatlanok értékesítéséből a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Január végétől Duna-parti telkek, műemlék kastélyok, rózsadombi és belbudai iskolák tulajdonjogát pályáztatják meg, még akkor is, ha alig van tranzakció az ingatlanpiacon.

Január végén jelennek meg azok az ingatlanok, amelyeket tavaly nem sikerült értékesíteni a fővárosi önkormányzatnak, vagy újonnan kerültek be az eladási portfólióba. Olyan ingatlanokról van szó, mint például Duna-parti telkek, rózsadombi ingatlanok és iskolaépületek.

Az önkormányzat annak ellenére pályáztatja meg az ingatlanok tulajdonjogát, hogy az ingatlanpiacon jelenleg nagyon nyomott árak vannak, vagyis az eladások jelentős vagyonvesztést okozhatnak a fővárosnak.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő központ Zrt. vezérigazgatója az InfoRádiónak elmondta: jelenleg nem lehet tudni, hogy meddig lesznek még nyomott árak. Legfeljebb egy-két ajánlattevő van, akik a minimumárakhoz közeli ajánlatokat tesznek.

Gál Csaba elmondta: a helyzet ellenére Budapest 10 milliárdos ingatlanvagyont tervez idén eladni, és reméli, hogy év végéig több mint 5 millió forint bevétele származik belőle.

A DTZ ingatlantanácsadó az InfoRádiónak elmondta: alig van tranzakció az ingatlanpiacon, ezért egyrészt nehéz meghatározni az eladási és várható árat, másrészt érdeklődő sincs sok. Hornok Krisztián szerint minél szokatlanabb és kockázatosabb az ingatlan (mint például egy iskolaépület), annál nehezebb túladni rajta.

Hanganyag: Panulin Ildikó és Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×