eur:
393.49
usd:
368.24
bux:
66258.84
2024. április 24. szerda György

Azonnal felmentették a vagyonkezelő munkatársát a földbotrány miatt

Belső vizsgálatot rendelt el és azonnali hatállyal felmentette a Pest Megyei Területi Iroda megbízott vezetőjét a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója. A felmentés és a vizsgálat azután indult, hogy szombaton a Magosz igazgatója azt mondta: szabálytalanságok voltak az állami földek haszonbérletére kiírt pályázatok lebonyolításánál.

Egy összességében 2 és félezer hektáros, Pest megyei terület haszonbérletére érkezett pályázatokkal kapcsolatos szabálytalanságokra hívta fel a figyelmet és ígért büntető feljelentést a Magosz szövetségi igazgatója a hétvégén.

Budai Gyula azt mondta: a pályázatokat idő előtt felbontották, majd visszadátumozták, vagyis a pályázatok értékelését rögzítő jegyzőkönyv hamis, és azt két vezető is aláírta, Benedek Fülöp vezérigazgató-helyettes és a vagyonkezelő vezérigazgatója, Kamarás Miklós is.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szóvivője az InfoRádiónak elmondta: vizsgálják az ügyet.

A szóvivő hozzátette: a Pest Megyei Területi Irodába új megbízott vezetőt neveztek ki. A felmentett személy továbbra is vagyonhasznosítási és területi koordinációs vezető menedzser a vagyonkezelőnél az irodavezetői posztot emellett megbízottként ideiglenesen látta el.

Zichermann Zsolt azt mondta: a vizsgálat hamar lezárul, várhatóan 1-2 nap múlva beszámolnak arról valóban történt-e szabálytalanság, és hogy az milyen súlyú.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Bár most minden rossz okozójának az üvegházhatású gázokat tartjuk, földtörténeti időtávon nézve a tüzet alig néhány perce használjuk. Az emberiség energetikai növekedése hatalmas, az ókori Egyiptomban 3500 kcal-t használtak fel az emberek naponta, ma ez fajlagosan 250 000 kcal fejenként - emelte ki a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciájának harmadik szekciójában Molnár Szabolcs, az MVM Zrt. termelési felügyeleti igazgatója. Hogy mi a hidrogén szerepe, illetve hogy állunk a szél vagy a fotovoltaikus energia terén, arról is beszéltek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×