INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Azonnal felmentették a vagyonkezelő munkatársát a földbotrány miatt

Infostart / InfoRádió
Belső vizsgálatot rendelt el és azonnali hatállyal felmentette a Pest Megyei Területi Iroda megbízott vezetőjét a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója. A felmentés és a vizsgálat azután indult, hogy szombaton a Magosz igazgatója azt mondta: szabálytalanságok voltak az állami földek haszonbérletére kiírt pályázatok lebonyolításánál.

Egy összességében 2 és félezer hektáros, Pest megyei terület haszonbérletére érkezett pályázatokkal kapcsolatos szabálytalanságokra hívta fel a figyelmet és ígért büntető feljelentést a Magosz szövetségi igazgatója a hétvégén.

Budai Gyula azt mondta: a pályázatokat idő előtt felbontották, majd visszadátumozták, vagyis a pályázatok értékelését rögzítő jegyzőkönyv hamis, és azt két vezető is aláírta, Benedek Fülöp vezérigazgató-helyettes és a vagyonkezelő vezérigazgatója, Kamarás Miklós is.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szóvivője az InfoRádiónak elmondta: vizsgálják az ügyet.

A szóvivő hozzátette: a Pest Megyei Területi Irodába új megbízott vezetőt neveztek ki. A felmentett személy továbbra is vagyonhasznosítási és területi koordinációs vezető menedzser a vagyonkezelőnél az irodavezetői posztot emellett megbízottként ideiglenesen látta el.

Zichermann Zsolt azt mondta: a vizsgálat hamar lezárul, várhatóan 1-2 nap múlva beszámolnak arról valóban történt-e szabálytalanság, és hogy az milyen súlyú.


A címlapról ajánljuk