INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Több mint tízezer európai állás szűnhet meg az Opelnél

InfoRádió / MTI
Akár 10 500 állás szűnhet meg az Opel európai üzemeiben, ebből mintegy 4 ezer Németországban. Erről egy hétfői, frankfurti sajtóértekezleten beszélt az Opelt megvásárló Magna cég társ-vezérigazgatója, közölve, hogy a létszámcsökkentés része a Magna Opellel kapcsolatos terveinek.

Az amerikai anyavállalat, a General Motors a múlt csütörtökön jelentette be, hogy kész eladni az Opel többségi részesedését a Magna kanadai-osztrák autóipari beszállító vállalatnak.

Az egyezmény végső részleteit az elkövetkező hetekben öntik végső formába. A Magna az orosz Sberbankkal közösen, továbbá a GAZ autógyárral együttműködve vásárolja meg az Opelt.

Nyereséget várnak

A Magna várhatóan 2015-ig rendezi az Opel adósságát. Az Opel már ezt megelőzően nyereségessé válik - mondta Siegfried Wolf, az Opelt megvásárló Magna cég társ-vezérigazgatója hétfőn, frankfurti sajtóértekezletén.

A Magna az orosz Sberbankkal közösen, továbbá a GAZ autógyárral együttműködve vásárolja meg az Opelt. Az egyezmény végső részleteit az következő hetekben öntik végső formába. Az ügyletet november végére zárják le - mondta Siegfried Wolf.

Az esetleges Opel-gyár bezárásokkal kapcsolatban a Magna cég társ-vezérigazgatója azt mondta, hogy nem tesznek lakatot korszerű berendezésekkel felszerelt új gyárakra.

A címlapról ajánljuk