eur:
385.85
usd:
354.98
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Nem sok jóra számítanak a magyar vállalatok

Egyre borúlátóbbak a vállalkozások, februárban a 100 legnagyobb nagyvállalat és a kkv szektor várakozása is romlott az Ecostat kutatóintézet felmérése szerint.

Az Ecostat TOP-100 nagyvállalati konjunktúra-indexe februárban 49 százalékon állt, az előző hónaphoz képest 7 százalékponttal csökkent. A cégek romló üzleti várakozásai mögött a kiemelt fontosságú európai piacaik szűkülése és a belföldi értékesítési lehetőségek csökkenése áll. A nagyvállalatok rövid távú várakozásait számszerűsítő havi mutatók tendenciája meredeken csökken, az indexek értékének havi ingadozása jelentős - jegyzi meg az Ecostat.

Ugyanebben az időszakban a kkv konjunktúra-index 54 százalékra esett, több mint 7 százalékponttal maradt el az előző három hónap értékeitől. A szektor üzleti bizalmi trendje a gazdasági kilátások gyengülésével fél éve erőteljesen csökkenő.

Címlapról ajánljuk

Török Ferenc: nem hiszem, hogy ezt lehetett volna ennél jobban csinálni

A kétszeres olimpiai bajnok az InfoRádióban elmondta: nagyon büszke arra, hogy tagja lehetett a veretlenségét hét éven keresztül megőrző férfi öttusacsapatnak, szövetségi kapitányként pedig a gyerekeiként tekintett a sikert sikerre halmozó Martinek János, Fábián László, Mizsér Attila trióra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 20. 07:45
×
×
×
×