eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

AmCham: Túl kevesen fizetnek adót Magyarországon

Támogatja a Reformszövetség programját az AmCham, azaz az Amerikai Kereskedelmi Kamara. A szervezet diagnózisa szerint az állam túl nagy, túl kevesen fizetnek adót és viselik a közterheket. Szerinte az állami kiadások jelentős lefaragásával számottevően javulna az ország nemzetközi versenyképessége.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) általánosságban egyetért a Reformszövetség által kidolgozott javaslatokkal, mert olyan lépéseket irányoznak elő a következő évekre, amelyek - eltökélt és erőteljes megvalósítást feltételezve - ismét növekedési pályára állíthatják a magyar gazdaságot.

A közlemény szerint az AmCham egyetért a Reformszövetséggel abban, hogy a jelenlegi súlyos gondok legfőbb oka a hanyatló versenyképesség, az alacsony szintű foglalkoztatás, illetve az, hogy túlságosan kevesen fizetnek adókat és vesznek részt a közterhek viselésében. A bajok okaként a közlemény megemlíti még a túlköltekező és túlságosan nagy méretű államot is.

Az AmCham úgy véli, hogy az állami kiadások jelentős lefaragásával számottevően javulna az ország nemzetközi versenyképessége. A közlemény szerint a külföldi befektetők vezető képviselőjeként az AmCham húsz éve támogat olyan gazdaságpolitikai elképzeléseket, amelyek Magyarország nemzetközi versenyképességének javítását célozzák.

Ezért a kamara igazgatótanácsa - miután alaposan végiggondolta és megvitatta a Reformszövetség által kidolgozott programot - arra a megállapításra jutott, hogy a benne megfogalmazott javaslatok egybeesnek az AmCham legfőbb célkitűzésével, ezért kifejezésre juttatja a program iránti támogatását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×