eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A média és a gazdasági válság: fél órával többet fogunk tévézni naponta

Miután más szórakozásra kevesebb jut, a Deloitte előrejelzése szerint legalább fél órával többet töltünk majd a tévékészülékek előtt 2009-ben. A média tehát még nyertese is lehet a gazdasági válságnak. Bodor Kornél, a tanácsadó cég iparági csoportvezetője szerint azonban a telekommunikációs és a technológiai szektor karcsúsítása elkerülhetetlen.

A Deloitte tanácsadó cég iparági vezetője az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: egészen biztos, hogy a változó gazdasági környezet hatással lesz a telekommunikációra, a médiára és a technológiai szektorra.

A mobilpiacon például az valószínűsíthető, hogy csökkenni fog a növekedés dinamizmusa, de az úgynevezett "okostelefonok" (tehát amelyek már nemcsak hang, hanem adat, internet és képek továbbítására is alkalmasak) esetében húsz százalékos növekedésre lehet számítani - állítja Bodor Kornél.

A szakértő azonban megjegyzi: ezek a telefonok sokkal drágábbak az alapkészülékeknél, így a szolgáltatóknak el kell dönteniük, hogy a készülék megvásárlása érdekében milyen akciókat hirdetnek meg, és hogyan fogják azokat kompenzálni prémiumszolgáltatásokkal. Úgy véli, elsősorban a csomagban való értékesítés száma fog megnőni.

A médiában a legfontosabb változás az lesz, hogy az emberek átlagosan napi 30 perccel többet fognak televíziózással tölteni - mondta Bodor Kornél, aki szerint ennek oka az, hogy csökken a szórakozásra költhető jövedelem.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×