eur:
388.84
usd:
363.13
bux:
68275.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Egyre több cég halmoz fel hatalmas APEH-tartozást

Jelentősen nőtt az APEH-nak 180 napon túl tartozó cégek száma. Az adóhatóság közlése szerint szeptember végén 1.004 vállalkozásnak volt 180 napon túl folyamatosan 100 millió forintot meghaladó adótartozása, valamint 2272 magánszemélynek és egyéni vállalkozónak volt 10 millió forintnál nagyobb adóssága.

A tartós adósok listái csak az adózó nevét és címét, illetve székhelyét, valamint a társaságok, vállalkozók esetében az adóazonosítót tartalmazzák, a fennálló tartozás összegét nem lehet megtudni belőlük.

Az APEH-nak tartósan tartózó cégek száma 31 százalékkal, a magánszemélyeké és egyéni vállalkozóké 13 százalékkal emelkedett 2007 végéhez képest.

A 180 napon túl tartozók most közzétett listáján szereplő társaságok 65 százaléka felszámolás, vagy végelszámolás alatt áll, ami azt jelenti, hogy tőlük már nem sok bevételre számíthat az adóhatóság, mivel a felszámolások befejeztével a hitelezői igények átlagosan 1-2 százaléka térül meg.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×