eur:
389.05
usd:
364.09
bux:
68039.1
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Idén 27 milliárd forint a MÁV hiánya

Idén 27 milliárd forint lesz a MÁV üzemi vesztesége, jövőre azonban nullszaldós évet vár a társaság vezérigazgatója. Heiczinger István évértékelő tájékoztatóján elmondta: az idei négy sztrájk több, mint egymilliárd forint kárt okozott a társaságnak.

A MÁV Zrt. az idei üzleti tervét 27 milliárd forint mérleg szerinti veszteséggel zárja, a megelőző év 93 milliárd forint hiányával szemben - mondta a társaság vezérigazgatója.

Heinczinger István az idei évet értékelve kijelentette: a tervek szerint 2008-ban a MÁV-csoport pozitív eredményt ér el.

A vezérigazgató az eredmények között felsorolta: 2007-ben folytatódott az önálló társaságok létrehozása, július elsején megkezdte tevékenységét a személyszállítással foglalkozó MÁV-START, az ütemes menetrendet további kelet-magyarországi helyszineken vezették be.

Jövőre folytatódnak az átszervezések, létrejön a vontatási tevékenységet magában foglaló MÁV Trakció Zrt., illetve a javítással, karbantartással foglalkozó gépészeti társaság - tette hozzá Heinczinger István.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 15:53
×
×
×
×