eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tőzsdére lépett egy használt autó értékesítéssel foglalkozó cég

A csehországi, de immár öt régiós országban működő AAA használtautó-kereskedő cég idén a második külföldi társaság, amely a budapesti értéktőzsdére vitte részvényeit. A vállalat magyarországi képviselője az InfoRádiónak elmondta: a részvényértékesítésből befolyó összeg elsősorban a társaság intenzív régiós terjeszkedésének finanszírozását szolgálja.

Az AAA Auto Group 44 millió euró bevételt remél a nyilvános részvényértékesítésből - közölte a cég magyarországi képviselője.

Markó Zoltán kiemelte: a régióban 15 éve létező, használt autó értékesítéssel foglalkozó társaság Magyarországon egy éve indította tevékenységét, és megalapozottnak érzik a tőzsdére lépést.

A részvényértékesítésből befolyó összeg elsősorban a társaság intenzív régiós terjeszkedésének finanszírozását szolgálja - hangsúlyozta.

A vállalat magyarországi képviselője közölte, hogy a tőzsdei bevezetést olyan lehetőségnek tartják, amely most ugyan többletterhet ró a cégre, de hosszú távon jövedelmező lehet.

Az első kibocsátás megteremtheti a lehetőségét egy újabb részvénykibocsátásnak - tette hozzá Markó Zoltán.

A cég magyarországi képviselője kiemelte: bíznak abban is, hogy ebben a gazdasági helyzetben az emberek több használt autót vásárolnak.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×