eur:
392.52
usd:
365.82
bux:
66506.84
2024. április 26. péntek Ervin

Razziát tartottak a Microsoftnál

A Gazdasági Versenyhivatal erőfölénnyel való visszaélés miatt eljárást indított a Microsoft Magyarország ellen.

A Versenyhivatal munkatársai még múlt héten, július 19-én értesítés nélküli helyszíni szemlét, azaz razziát tartottak az amerikai szoftveróriás magyarországi leányvállalatánál.

A versenyhivatal szerint ugyanis a cég vélhetően olyan feltétel- és kedvezményrendszert alkalmaz a viszonteladóknál, amely ellenérdekeltté teszi azokat abban, hogy más cég szoftvereit is forgalmazzák. Ha ez igaz, akkor ezzel a cég Európai Uniós szabályokat is sért.

A Microsoft magyarországi piaci részesedése 90 százalékos, az erőfölény tehát megvan.

A versenyhivatal sajtóosztályán kérdésünkre azt mondták, hogy folyamatban lévő ügyről további információkat nem adhatnak ki. Tárkány-Szűcs Attila, a Microsoft Magyarország igazgatója kérdésünkre megerősítette a razzia tényét, és elmondta, hogy a GVH munkatársai dokumentumokat és elektronikus adatokat is lefoglaltak.

Õ egyébként úgy véli, hogy a cég semmilyen európai vagy magyar versenyjogi előírást sem sértett meg.

A versenyhivatal közleménye szerint egyelőre az erőfölénnyel való visszaélés nem bizonyított. A törvény szerint a hivatalnak 180 nap alatt kell lefolytatni a vizsgálatot, illetve indokolt esetben ezt még kétszer száznyolcvan nappal meghosszabbíthatja.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×