eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hernádi: a MOL és az OMV egyesülése értékromboló volna

Értékromboló" lenne részvényesi szempontból a MOL és az osztrák OMV egyesülése, mivel az összeolvadt társaság jelentős vagyoneladásra kényszerülne finomítói, valamint nagy- és kiskereskedelmi szinten egyaránt, mondta a keddi Financial Timesnak a magyar olajipari vállalat elnök-vezérigazgatója.

Hernádi Zsolt szerint a két cég (egyesülés esetén) három országban is csaknem százszázalékos monopolhelyzetbe kerülne, ugyanis "átfedő, és nem egymást kiegészítő" vállalatokról van szó, és ezért kényszerítenék a versenyfelügyeletek a kiárusításra.

Hernádi a londoni gazdasági napilapnak nyilatkozva határozottan visszautasította azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a MOL fontolóra venne egy ellenajánlatot valamely orosz cég részéről.

A magyar vállalat vezetője szerint az orosz sajtóban megjelent jelentések, amelyek szerint a Lukoil olajcég léphetne fel "mentőangyalként", az ő nyilatkozatának félreértésén alapulnak, amelyben azt mondta: a MOL örülne az együttműködésnek egy orosz partnerrel.

"Jelentős szinergiákat lehetne elérni egy orosz partnerrel, de ez nyilvánvalóan nem vállalati szinten jelentkezne" - idézte Hernádi Zsoltot a Financial Times.

A lap megjegyzi, hogy Hernádit furcsamód egy olyan dokumentum segíti a MOL védelmében, amelyet a JP Morgan befektetési ház vázolt fel

"A MOL védelme átvétel ellen" címmel, még 2002-ben Akkor a bank a magyar cég tanácsadója volt. A JP Morgan most a MOL-ra pályázó OMV-t látja el tanácsokkal.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×