eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Magyarországra is megérkezik a Gyorsítósáv

Bevezetik Magyarországon is a bankkártyás automata tankolási rendszert. A MOL egyelőre csak egy kúton alakítja ki ezt a szolgáltatást, de 1-2 hónapon belül még négy, aztán fokozatosan a többi kútnál is tervezik a rendszer bevezetését.

A Gyorsítósáv elnevezésű rendszer ismerős lehet azoknak, akik már tankoltak skandináv országokban, vagy Olaszországban.

A szolgáltatás lényege, hogy a kizárólag üzemanyagért érkezőknek a benzinkút egyik oszlopánál gyors, bankkártyás fizetési lehetőséget kínálnak, azaz nem kell külön bemenniük a benzinkút üzletébe, és adott esetben sorbanállni.

A MOL kiskereskedelmi üzletfejlesztési vezetője is a siető ügyfelek gyorsabb kiszolgálásával indokolta a rendszer kiépítését.

Barta László elmondta: a kútoszlopnál elhelyezett készülékeken lépésről lépésre leírják, mit kell tenni. A vevők nemcsak nyugtát kapnak, hanem ÁFÁ-s számlát is, ha igénylik.

Terveik szerint később nemcsak kártyával, hanem készpénzzel is működni fognak a készülékek. Barta László elmondta azt is, hogy a tapasztalatok ismeretében döntenek arról, hogy mely kutakon érdemes még bevezetni ezt a szolgálatást.

A MOL kiskereskedelmi üzletfejlesztési vezetője szerint ezt a rendszert főként a nagyobb forgalmú kutaknál, például autópálya melletti állomásokon illetve nagyobb városokban érdemes bevezetni.

A gyorsítósáv elnevezésű szolgáltatást először a MOL Fóti úti töltőállomásán vezetik be, de a cég azt tervezi, hogy hamarosan további négy helyen, aztán pedig a nagyobb forgalmú kutakon kialakítja ezt a rendszert.

Szerző: Panulin Ildikó

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×