eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Jóváhagyta az EU az EMI felvásárlását

Az Európai Bizottság csütörtökön jóváhagyását adta ahhoz, hogy az EMI brit zenei társaságot megvegye a Terra Firma Capital Partners pénzügyi befektetői cég.

Az unió bizottsága négy hétig tartó vizsgálatot folytatott és ennek végeztével megállapította, hogy nem talált a szabadkereskedelembe ütköző tényezőket, és egyetlen konkurens sem élt a rendelkezésre álló 25 nap alatt panasszal.

A Terra Firma korábbi adatok szerint 265 penny-t ajánlott az EMI részvényeiért és az ajánlatot az EMI 2,4 milliárd font értékűre becsülte.

Az EMI igazgatótanácsa májusban javasolta a cég részvényeseinek, hogy fogadják el a Terra Firma ajánlatát, de számos részvényes várakozó álláspontra helyezkedett, bízva a konkurens Warner ajánlatában. Ennek megtételét egy múlt havi közlés szerint fontolgatta is a Warner.

Maga a Warner Music és az EMI többször is fuzionálási tárgyalásokat kezdett az elmúlt hét évben, de ezek minden esetben eredmény nélkül zárultak, részben a piacszabályozási bizonytalanságok miatt, részben pedig azért, mert nem sikerült az árban megegyezni.

Az EU bizottsága májusban járult hozzá ahhoz, hogy a Universal Music Group felvásárolja a BMG Music Publishing céget, de akkor ennek feltételéül szabta, hogy a társaságok értékesítsék egyes dalokhoz fűződő jogaikat.

A bizottság még mindig elemzi a Sony és a BMG zenei részlegének két évvel ezelőtt elhatározott fúzióját annak ellenére is, hogy első fokú bírósági állásfoglalás szerint nem kell monopólium létrejöttének veszélyétől tartani.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×