eur:
393.25
usd:
354.83
bux:
72243.41
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Az APEH a vagyongyarapodásra koncentrál

A vagyonosodási vizsgálatok számának emelése jövőre más APEH ellenőrzések csökkenését eredményezheti - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke.

Az eddigi 800 helyett 10 ezer vagyonosodási vizsgálatot kell elvégezni az APEH-nek - mondta el az InfoRádióban a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke.

Zara László hozzátette: még nem tudni, hogy ez nem megy-e más adóellenőrzések, így például az áfaellenőrzések rovására.

A szakértő tapasztalata szerint az ellenőrzések nem elsősorban magánszemélyeknél indulnak, hanem a vállalkozások ellenőrzése során jutnak el magánemberekhez.

Az elektronikus bevallások és zökkenői

Várhatóan tízszer annyian fogják az elektronikus adóbevallást választani jövőre, mint idén - mondta Zara László.

A szakértő szerint az újonnan belépők adóbevallásainak nagy részét könyvelők fogják elkészíteni, de még nekik sincs elegendő tapasztalatuk az elektronikus adóbevallásban.

Várhatóan ezért sok probléma lesz - jelentette ki Zara László. Hozzátette: nem biztos, hogy az elektronikus kormányzati központ jövőre zökkenőmentesen fogja kezelni az elektronikus adóbevallásokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×