eur:
387.33
usd:
356.49
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

VOSZ: a multik kedvezményeit a kisvállalkozásokkal fizettetik meg?

A magyar munkavállalók 60-70 százalékát foglalkoztató kis- és közepes vállalkozásoknak nem jelent előnyt az, hogy a kutatás-fejlesztés összege levonható a szolidaritási adó alapjából. A kormány tehát megint a feltőkésített multinacionális vállalatoknak adott kedvezményt - mondta a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetségének főtitkára.

Dávid Ferenc az InfoRádióban azt mondta, hogy bár a kedvezmény "mindössze" 5 milliárd forintos kiesést jelent a költségvetésből, valakinek ezt a hiányt is pótolnia kell. Azaz az összeget azzal fogják megfizettetni, aki nincs a preferált körben.

Kijelentette: megint a jobban feltőkésített, gazdagabb vállalkozások kapnak kedvezményt.

Dávid Ferenc szerint felmerül a kérdést, hogy az adókiesést vajon a teljes magyar vállalkozói körtől fogják-e visszaszedni.

Azzal kapcsolatban, hogy az Audi kifogásolta megígért adómentességének elvesztését, Dávid Ferenc azt mondta: ezzel egy multinacionális cég is kimondta, hogy ha nem stabil a gazdasági jogi környezet, akkor nem lehet vállalkozni.

Dávid Ferenc azt nem vitatja, hogy egyes vállalkozói csoportokra ösztönzőleg hathat az adókedvezmény, de - mint mondta - az alultőkésített, jó hitellel el nem látott kis- és közepes vállalkozások nem is álmodozhatnak nagy volumenben fejlesztésről vagy piacbővítésről.

Hozzátette: igaz, hogy akik a kedvezményt igénybe vehetik, azok a GDP 60-70 százalékát termelik meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×