eur:
389.39
usd:
358.89
bux:
66038.2
2024. február 27. kedd Edina

Demján: "rossz lóra tettünk az uniós csatlakozással"

Demján Sándor szerint Magyarország rossz lóra tett azzal, hogy az Európai Unióhoz csatlakozott. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke attól fél, hogy a fiatalok és a fizikai munkások elvándorolnak az országból.

Egy, a Magyar Tudományos Akadémián rendezett konferencián Demján Sándor elsősorban munkaerő-piaci szempontból festett pesszimista képet Magyarország és az Európai Unió jövőjéről.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke szerint egy esetleg bekövetkező gazdasági összeomlás úgyis kikényszeríti a szükséges reformokat.

Demján Sándor Széchenyit idézte, aki azt mondta: Magyarország lesz. Az előadó úgy vélte, az ide vágó aktuális mondat ma úgy hangzik: száz év múlva lesz-e Magyarország?

Ha Magyarország szegény marad, akkor elvándorolnak a fizikai munkások, valamint a fiatalok, és a legszegényebbek maradnak itt - tette hozzá.

Szerinte azzal, hogy Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, gazdasági értelemben nem tett jó lóra, ugyanis 50 év múlva ez a szövetség Oroszországgal vetekszik majd a világranglista hatodik, hetedik helyéért.

Mint mondta: 2050 körül a világ vezető hatalma India lesz, a második pedig Kína, amelyet az Egyesült Államok követ. A negyedik helyen Brazília áll majd, Japán előtt.

A gazdasági szakember azt is elmondta, hogy ekkor nem a nyersanyag lesz a fő gazdasági érték, hanem az ember, aki dolgozni akar.

Demján Sándor szerint a várható dinamikus fejlődés következtében a kelet-európai régió lesz Európa vezető ereje.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben - például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén - a lehető legszélesebb transzparencia híve. Cikkünkhöz csatolva meghallgathatja a teljes beszédet.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×