eur:
393.5
usd:
367.87
bux:
66256.13
2024. április 24. szerda György

Béreljen vezérigazgatót!

Lábát törte a vezérigazgató? Világkörüli útra akar menni az ügyvezető? Vagy csak kinőtte magát a cég és gyorsan kéne valaki, aki egy fél év alatt átalakítja? A megoldás egyszerű: béreljen ideiglenesen felsővezetőt!

A magyar piacon három évvel ezelőtt jelent meg az első olyan cég, amelytől átmeneti időre felsővezetőket lehet bérelni. Az évek során egyaránt pótoltak kisebb időre kieső vezetőket, és nyújtottak megfelelő szakembert krízismenedzsmenthez is, ha éppen egy cégnek erre volt szüksége - mondta az InfoRádiónak Fekete István, a cég egyik alapítója.

"Részben nevezhetjük krízismenedzsmentnek is, ha nem csak negatív helyzeteket tekintünk krízisnek, de például azt a pontot is, amikor egy cég fejlődése odáig jut, hogy már a cégszerkezet átalakítására van szükség. Ez ugyanolyan krízisjeleket mutat, mint amilyeneket egy bajban lévő cég." - mutatott rá Fekete István.

Sok cégnek biztosítanak azonban a hirtelen, például baleset miatt, vagy tervezetten kiesett felsővezetők helyére rövid időre, például 3-6 hónapra tapasztalt, nagy gyakorlattal rendelkező irányítót.

"Nagyképűség lenne azt mondani, hogy minden céget gond nélkül el tudnának vezetni a bérelhető szakemberek, hiszen vannak olyan cégek, ahol nagyon specifikus tudásra van szükség" - mondta Fekete István, hozzátéve, hogy a Magyarországon, vagy a környező országokban működő cégek 90 százalékánál tudnak a felsővezetői pozícióba kollégát ajánlani 300-as stábjukból.

A cégalapító szerint nem olcsó a felsővezető-bérlés, de nagyjából 20 százalékkal kevesebbe kerül, mintha a cég maga kutatnáfel és alkamazná a megfelelő embert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×