A szervezet elnöke elmondta: szeretnék megelőzni, hogy a külföldről származó, nem megfelelő minőségű és megtévesztő címkézésű termékek miatt jelentősen csökkenjen az ellenőrzött magyar gyártók forgalma.
Jankó Ferenc figyelmeztetett arra, hogy gyanúra adhat okot, ha füstölt lapockának nevezett terméket kilónként 569 forintért kínálnak, mert a lapocka alapanyagköltsége 600-650 forint kilogrammonként.
Az érdekképviseleti vezető hangsúlyozta: a legálisan tevékenykedő magyar húsüzemeknek szigorú előírásoknak kell megfelelniük.
A Hússzövetség elnöke szólt arról is, hogy a tapasztalatok szerint Magyarországon évente mintegy 5 ezer tonna húsvéti sonka fogy, az import aránya 20-25 százalék; emellett további 1.000-1.200 tonna húsvéti füstölt áru juthat a fogyasztókhoz a feketegazdaságból.
A kecskeméti gyorshajtó kapott egy 468 ezres csekket, aztán még valamit