eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Több száz millió eurós hitel autópályaépítésre

Legfeljebb 320 millió euró hitelt kaphat az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az Európai Beruházási Banktól ahhoz a 640 millió euró költségűre becsült autópálya-beruházáshoz, amelynek keretében megépül az M3-as Debrecenig, illetve Nyíregyházáig tartó, összesen 73 kilométeres szakasza.

Winkler-Virág András, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, hogy a még elbírálás alatt lévő hitelkérelem része annak a mintegy két milliárd eurós forrásbevonásnak, amelyet a programutak finanszírozására az autópálya törvény az Autópálya Kezelő számára előír.

Winkler-Virág András hozzátette, hogy az összeg nagyobb részét kötvénykibocsátással biztosítják.

A hitel az M3-as 36 kilométer hosszú, Debrecenig tartó szakaszának, a debreceni 13 kilométeres körgyűrűnek és a Nyiregyházáig tartó 24 kilométeres szakasz építésének finanszírozásához járul hozzá.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×