eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla

Vádat emeltek APEH-dolgozók ellen

Vádat emelt a Komárom-Esztergom megyei ügyészség a megyei adóhivatal két munkatársa és nyolc vállalkozó ellen - erősítették meg az InfoRádiónak a HVG értesülését. A vád üzletszerűen elkövetett hivatali befolyással üzérkedés.

Ismeretlen személy tett feljelentést még 2004-ben az Országos Rendőr-főkapitányságon. A nyomozók három hónapig titkos megfigyelést végeztek, majd eljárást indítottak a gyanúsítottak ellen.

A Komárom-Esztergom megyei ügyészség nemrég emelt vádat az adóhivatal egyik munkatársa ellen, akit üzletszerűen elkövetett hivatali befolyással üzérkedéssel vádolnak.

A vádhatóság szerint a férfi azért kapott pénzt az ügyfelektől, hogy az adóhivatal vezetőjét megvesztegetve a vállalkozók ügyét kedvezően bírálják el.

Vállalkozók is a vádlottak között

A Tatabányai Nyomozó Ügyészség vezetője, Bencsik Attila az InfoRádió megkeresésére közölte: az ügynek nyolc vállalkozó vádlottja is van, akik ellen vesztegetés miatt emeltek vádat.

Az ügyészség ezen kívül vádat emelt az adóhivatal egyik vezetője ellen is. Õt hivatali visszaéléssel vádolják.

Az ügyfelek néhány ezer forinttól több százezer forintig terjedő összeget fizettek az adóhivatal munkatársának - tette hozzá Bencsik Attila.

Az ügy elsőrendű vádlottja, valamint a vállalkozók nagy része beismerő vallomást tett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

A tervek szerint az olimpiai bajnok úszó Milák Kristóf már az egy hónap múlva esedékes budapesti Világkupa-versenyen medencében lehet - jelezte az InfoRádiónak Sós Csaba szövetségi kapitány. Arról is beszélt, hogy januártól elsősorban az olimpiai A-szintes versenyzők kapnak támogatást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Windisch: hosszú távon a magas reálbér-növekedés nem fenntartható a termelékenység javulása nélkül

Windisch: hosszú távon a magas reálbér-növekedés nem fenntartható a termelékenység javulása nélkül

Az Állami Számvevőszék elnöke, Windisch László, a Közgazdász-vándorgyűlésen tartott beszédében érintette a gazdaság aktuális kérdéseit, különös tekintettel az inflációra és az Állami Számvevőszék szerepére a jövőbeni gazdasági fejleményekben. Az elnök szerint a magas nyomású gazdaság helyett más irányba kellene lépéseket tenni, javítani kellene a termelékenységet és a GNI-hoz hasonló mutatókat is figyelni kell a GDP-fókusz helyett. A jegybanki veszteségtérítés ügyében szerinte még hosszú szakmai vitákra lesz szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×