INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Vádat emeltek APEH-dolgozók ellen

Infostart / InfoRádió
Vádat emelt a Komárom-Esztergom megyei ügyészség a megyei adóhivatal két munkatársa és nyolc vállalkozó ellen - erősítették meg az InfoRádiónak a HVG értesülését. A vád üzletszerűen elkövetett hivatali befolyással üzérkedés.

Ismeretlen személy tett feljelentést még 2004-ben az Országos Rendőr-főkapitányságon. A nyomozók három hónapig titkos megfigyelést végeztek, majd eljárást indítottak a gyanúsítottak ellen.

A Komárom-Esztergom megyei ügyészség nemrég emelt vádat az adóhivatal egyik munkatársa ellen, akit üzletszerűen elkövetett hivatali befolyással üzérkedéssel vádolnak.

A vádhatóság szerint a férfi azért kapott pénzt az ügyfelektől, hogy az adóhivatal vezetőjét megvesztegetve a vállalkozók ügyét kedvezően bírálják el.

Vállalkozók is a vádlottak között

A Tatabányai Nyomozó Ügyészség vezetője, Bencsik Attila az InfoRádió megkeresésére közölte: az ügynek nyolc vállalkozó vádlottja is van, akik ellen vesztegetés miatt emeltek vádat.

Az ügyészség ezen kívül vádat emelt az adóhivatal egyik vezetője ellen is. Õt hivatali visszaéléssel vádolják.

Az ügyfelek néhány ezer forinttól több százezer forintig terjedő összeget fizettek az adóhivatal munkatársának - tette hozzá Bencsik Attila.

Az ügy elsőrendű vádlottja, valamint a vállalkozók nagy része beismerő vallomást tett.


A címlapról ajánljuk