eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Demján: a politika túlígéri magát

A Gazdasági és Szociális Tanács nem aktuális gazdaságpolitikai kérdésekkel akar foglalkozni, hanem hosszú távú társadalmi konszenzust kíván teremteni Magyarország jövőjével kapcsolatban - mondta az InfoRádiónak Demján Sándor üzletember, a szervezet elnöke.

Demján Sándor közölte: a gazdasági és szociális tanácsok az Európai Unióban elfogadott intézménynek számítanak, amelynek magyar megfelelője némi késéssel jött létre.

Ahol már hosszabb ideje léteznek, ott a civil szervezetek egy részét tömörítik, és alapvető feladatuk, hogy az adott ország hosszú távú stratégiáját véleményezzék - tette hozzá az üzletember.

A TriGránit Rt. alapító-vezérigazgatója hangsúlyozta: azt szeretnék, ha a Gazdasági és Szociális Tanács a tekintélyével tudna hatni, és véleményére odafigyelne a társadalom.

Demján Sándor szerint a mai Európa magán viseli szinte az összes olyan vonást, problémát amely a késői Nyugat-Római Birodalomra jellemző volt.

Az Európai Unió versenyképességét is hátrányosan befolyásolja az, hogy a politika túlígéri magát. Ezért fontos, hogy létezzen hosszú távú, politikai ciklusokon átívelő stratégia - tette hozzá a tavaly az Ernst and Young nemzetközi tanácsadó cég által az év üzletemberének választott Demján Sándor.

A Gazdasági és Szociális Tanács elnökének véleménye szerint Magyarország számára elsősorban hosszú távú célokat kell megfogalmazni, amelyeknél nemcsak a politikusok véleményére, de a gazdasági és a civil szféra képviselőinek meglátásaira is szükség van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×