eur:
388.46
usd:
370.69
bux:
55649.46
2023. október 3. kedd Helga

Demján: a politika túlígéri magát

A Gazdasági és Szociális Tanács nem aktuális gazdaságpolitikai kérdésekkel akar foglalkozni, hanem hosszú távú társadalmi konszenzust kíván teremteni Magyarország jövőjével kapcsolatban - mondta az InfoRádiónak Demján Sándor üzletember, a szervezet elnöke.

Demján Sándor közölte: a gazdasági és szociális tanácsok az Európai Unióban elfogadott intézménynek számítanak, amelynek magyar megfelelője némi késéssel jött létre.

Ahol már hosszabb ideje léteznek, ott a civil szervezetek egy részét tömörítik, és alapvető feladatuk, hogy az adott ország hosszú távú stratégiáját véleményezzék - tette hozzá az üzletember.

A TriGránit Rt. alapító-vezérigazgatója hangsúlyozta: azt szeretnék, ha a Gazdasági és Szociális Tanács a tekintélyével tudna hatni, és véleményére odafigyelne a társadalom.

Demján Sándor szerint a mai Európa magán viseli szinte az összes olyan vonást, problémát amely a késői Nyugat-Római Birodalomra jellemző volt.

Az Európai Unió versenyképességét is hátrányosan befolyásolja az, hogy a politika túlígéri magát. Ezért fontos, hogy létezzen hosszú távú, politikai ciklusokon átívelő stratégia - tette hozzá a tavaly az Ernst and Young nemzetközi tanácsadó cég által az év üzletemberének választott Demján Sándor.

A Gazdasági és Szociális Tanács elnökének véleménye szerint Magyarország számára elsősorban hosszú távú célokat kell megfogalmazni, amelyeknél nemcsak a politikusok véleményére, de a gazdasági és a civil szféra képviselőinek meglátásaira is szükség van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×