eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Jövőre 17 százalékkal csökken a MÁV adminisztratív létszáma

A gazdasági és közlekedési miniszter szerint jövőre 17 százalékkal csökken a MÁV Rt. adminisztratív állománya. A Fidesz szerint a kormány az állami felelősségtől akar megszabadulni.

Huszonöt milliárd forintba kerül a MÁV működtetése anélkül, hogy egyetlen vonat is kigördülne az állomásról - érzékeltette az InfoRádiónak a MÁV működési helyzetét a gazdasági és közlekedési miniszter. Kóka János azt mondta, jövőre is folytatódik a MÁV vízfejének leeresztése.

„Csökkent a vezetők száma is és a következő évi üzleti tervben a MÁV azt javasolja a tulajdonosnak, hogy 17%-kal csökkentsük az állományt az adminisztratív-igazgatási részben” – fogalmazott a gazdasági és közlekedési miniszter.

Fónagy János, az Orbán-kormány közlekedési minisztere szerint a vasúttörvény korszerűsítése időszerű, de a jelenlegi normaszöveg nem oldja meg a tényleges feladatokat. A fideszes képviselő az InfoRádiónak úgy fogalmazott, hogy a kormány az állami felelősségtől akar megszabadulni.

„A magyar gazdaság oly sokat emlegetett versenyképessége sok tekintetben a vasúttól függ, ezért az állami felelősséget nem lehet, nem szabad lerázni a vasút fejlesztése és működtetése tekintetében. Ez a törvény, ez a kormány pedig azt mondja, hogy ahol nincs profit, azt el kell adni, attól meg kell szabadulni” – mondta Fónagy János.

A fideszes képviselő szerint túl sok cég van magánkézben, így privatizáció helyett inkább az állami szabályozást kellett volna újragondolni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×